Hoe kun je focusing leren?

Je leert focussen meestal in een cursus. Luisteren en resoneren zijn essentiële onderdelen van focusing. Je doet dat het beste met een maatje die naar jou luistert en je spiegelt. Focussen leer je door te doen en veel te oefenen. Focusing is op zich een vrij eenvoudige techniek en kent veel verdiepende lagen.

Na de basiscursus zijn er verdiepende cursussen. Ook kun je een workshop kiezen om bepaalde gebieden in je leven nader te verkennen, bijvoorbeeld dromen of de werking van je innerlijke criticus. Klik hier voor een volledig overzicht van de workshops.

In de agenda vind je de data van de cursussen voor particulieren, de trainingen voor professionals en de workshops.

Als je je de basisbeginselen van focussen hebt eigen gemaakt kun je deelnemen aan een open focusavond of zelf een maatje zoeken. Er is een Focusnetwerk en er zijn actieve groepen op linkedin rondom focussen.

Individuele begeleiding

Als er in je leven grote of ingrijpende zaken spelen vind je het waarschijnlijk prettiger om (eerst) te focussen in één-op- één situatie. Maar ook als je behoefte hebt aan aandacht voor jou alleen omdat jij altijd vol aandacht bent voor de ander is een individuele afspraak een goede keus.

Afspraak maken? Voor de eerste sessie betaal je geen €75 maar €45!