Aaffien de Vries

Aaffien is focusbegeleider, -trainer en opleider. Zij is gecertificeerd door The International Focusing Institute New York. Als coördinerend opleider verzorgt zij zowel de opleiding tot focusbegeleider als tot focustrainer. Zij is initiatiefnemer en hoofddocent van de Specialisatie Focusing in Therapie. Aaffien is tevens Counselor Existentieel Welzijn. De opleiding daartoe volgde ze bij Mia Leijssen (KU Leuven). De supervisoren training ontving ze van Marijke Baljon. 

Sinds 2008 houdt ze zich full time bezig met focusactiviteiten: Individuele begeleiding, cursussen en workshops voor particulieren en professionals en opleidingen. Zij geeft trainingen en workshops in binnen- en buitenland (o.a. USA, Zwitserland, Canada, Spanje, Mexico). 

Aaffien was jarenlang als adviseur verbonden aan de kerngroep van het Focusnetwerk Nederland. Zij maakte deel uit van het internationale docententeam van de jaarlijkse Certifying Weeklong in New York en van verschillende werkgroepen van The International Focusing Institute.

“Ik ken het zoet en het bitter van het leven van binnenuit. Ik heb ervaren in mijzelf en met vele cliënten dat het leven vooruit wil en dat er in ons niets is dat iets kwaads voor ons wil (zelfs al lijkt dat soms wel zo). Ik vind het een voorrecht en een uitdaging om samen met cliënten verbinding te maken met dat wat ons leven zo moeilijk lijkt te maken. De verbinding brengt het leven weer in beweging, daar vertrouw ik op. Altijd!”

Aaffien stelt zich voor: