Aaffien de Vries

Aaffien de Vries is focusbegeleider, -trainer en opleider. Zij is gecertificeerd door het Focusing Institute in New York. Als coördinerend opleider verzorgt zij namens het Focusing Instituut zowel de opleiding tot focusbegeleider als tot focustrainer en de Specialisatie Focusing in Therapie. Aaffien heeft de opleiding tot Counselor Existentieel Welzijn gevolgd bij Mia Leijssen, KU Leuven.

Overige professionele ervaring: ontwikkelingswerk in Guinee Bissau; beleidsmedewerker en projectmanagement bij de gemeente Den Haag; preventiewerker en leidinggevende bij verschillende GGZ instellingen.

Sinds 2008 houdt ze zich full time bezig met focusactiviteiten: Individuele begeleiding, cursussen en workshops voor particulieren en professionals en opleidingen.

Aaffien is jarenlang als adviseur verbonden geweest aan de kerngroep van het Focusnetwerk Nederland.
Zij maakte deel uit van het internationale docententeam van de jaarlijkse Certifying Weeklong in New York.

“Ik herken mijzelf als counselor en als begeleider in de metafoor van de vroedvrouw, zoals zo mooi beschreven door Claude Missiaen: “Aanwezig zijn bij een zichzelf voltrekkend proces. Het is van belang het proces niet voor de voeten te lopen. Maar wel te ondersteunen, vertrouwen te schenken en te stimuleren en soms ook handreikingen te geven zodat het op gang kan komen.”

Aaffien stelt zich voor: