Erna1

Erna de Bruijn

Huisarts in ruste, focustrainer en -opleider, Focuscentrum Den Haag
“Als huisarts was ik gewend oplossingsgericht te werken. Door focussen leerde ik oplossingen kennen die niemand zelf ooit zou kunnen bedenken. Dat bracht een ongelofelijke verrijking en verdieping met zich mee. Focussen en het begeleiden daarbij blijven boeien en verrassen, zelfs na meer dan 30 jaar.”

christine_langeveld

Christine Langeveld

Was Docent Nederlands, nu focustrainer en -opleider, Focuscentrum Den Haag
“Wat mij zo raakt in het focussen is: iedereen kan het leren en de focusser zelf is de deskundige; daar hoef je niet hoog opgeleid of extra gevoelig voor te zijn. Je kunt door de dag heen op vele momenten even focussen; er is geen speciale setting voor nodig. Je hebt er alleen maar je lijf bij nodig en dat heb je altijd bij je.”

veugelers

Rene Veugelers

Focustrainer en opleider, specialiteit kinderfocussen, Focus Centrum René Veugelers
“Ik ben actief op zoek naar ‘het eigene’ van het kind of van de cursist. Door aan te sluiten op wat er op dat moment is en speelt bij de ander (het kind), ontstaat er altijd een ‘beweging’ voorwaarts. Hierin zijn zelfredzaamheid, gelijkwaardigheid en humor van groot belang.”

BivtVerder verzorgt Aaffien de Vries regelmatig cursussen voor verschillende bijscholingsinstituten, waaronder www.BivT.nl