Opleiding Focusbegeleider

Als je eenmaal de kracht van Focussen hebt ervaren, hebt gevoeld wat focussen met je doet en hebt gezien wat het met je maatje kan doen, dan zou het maar zo eens kunnen dat je dit aan méér mensen gunt. Dat je het ook bij anderen wilt introduceren en hen daarbij wilt begeleiden. Binnen de context van je werk of daarbuiten, als vrijwilliger of in je privé-omgeving. De begeleidersopleiding is er dan voor jou!

Maar ook als je niet per se nieuwe mensen wilt begeleiden ben je welkom in de opleiding. Het zal je helpen nog meer de mogelijkheden en de kracht van focussen te leren kennen. Lees maar wat Caroline daarover schrijft.

Lokatie en Start

De lokatie wordt vastgesteld op basis van de woonplaats van de deelnemers. Er zijn mogelijkheden in Groningen, Amersfoort en Den Haag. De opleiding start in januari en/of september.

Meer informatie aanvragen? Klik hier

Inhoud

  • opstellen zelfportret + leerplan
  • maken en bespreken 8 sessieverslagen + opnames
  • literatuur + theorie
  • oefening in maatjesschap
  • ontwikkeling eigen focusstijl

 

Opbouw

  • 9 Groepsbijeenkomsten
  • 2 Individuele afspraken
  • tijdsinvestering plm 20 uur per maand

 

Werkwijze

De opleiding is zeer sterk ervaringsgericht. Ook de theorie wordt ervaringsgericht behandeld. Focussen vormt niet alleen de inhoud van de opleiding maar maakt ook belangrijk deel uit van de gebruikte methodieken. Er wordt gewerkt in kleine groepen van plusminus 6 personen.

Wat oud-deelnemers over de opleiding zeggen

“Toen ik erover hoorde aarzelde ik heel kort. Als professional zou ik er niet veel aan hebben, maar de zoektocht naar de diepte van focussen is nu eenmaal niet logisch. Dus ik stortte me in de begeleidersopleiding. En ja, het was een rijke, unieke ervaring. De maandelijkse terugkomdagen gaven tomeloze energie en nieuwe kennis. Het huiswerk was uitdagend. De literatuur inspireerde op onverwachte manieren. Het delen met de medecursisten gaf continu steun. Maar de ware leerschool: het doordachte commentaar en de glasheldere begeleiding van Aaffien. Haar geduld, haar brede expertise. Haar humor. Jammer, het is voorbij! Dank, Aaffien: het was een onvergetelijk jaar.”

Caroline van Tuyll

Literair redacteur

“Aaffien, jij bent heel scheppend geweest in deze opleiding. In het scheppen van een sfeer waarin geleerd kon worden en het met jouw kennis en ervaring op bezielende wijze bijdragen aan wat wij als begeleiders in spe tot stand konden brengen.“

“Haar grote vermogen om compassievol aanwezig te zijn, maakt dat ze als begeleider woordeloos een permissievolle uitnodiging doet aan dat wat innerlijk verscholen leeft en gekend wil worden. Haar helderheid en scherpe aandacht, en de vele ervaring die ik bij haar bemerk, maken dat ze als opleider weet waar je van leert. Ze voorziet je van feedback waar je van groeit als mens en als begeleider in het werken met mensen.
Ik heb Aaffien leren kennen als warmhartig, gedurfd en scherp. Ze is een kei van een begeleider en docent!”

“Aaffien was mijn focusopleider. Ik heb haar grote kennis, enorme inzet, betrokkenheid en haar zoekende en ons uitdagende manier van werken enorm gewaardeerd. Ik heb veel van haar en haar houding naar ons geleerd.”