Opleiding Focustrainer

Er is niets waar je zoveel van leert als van zelf les geven. Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik was voor de eerste keer dat ik een focuscursus ging geven. ‘Zou ik wel genoeg weten?’ ‘Wat als ik een vraag niet zou kunnen beantwoorden?’ Maar wat er gebeurde was dat ik juist door de vragen die werden gesteld ging ontdekken hoeveel ik eigenlijk al wist over focussen. Ik leerde meer verwoorden wat ik wist. En daarmee groeide mijn kennis nog meer.

Lesgeven geeft je ook de mogelijkheid te laten zien hoe focussen werkt in de praktijk. Wat het betekent om vanuit een focushouding te leren en hoe je de focushouding kunt toepassen in de communicatie. De opleiding tot Focustrainer is toegankelijk voor iedereen die de opleiding tot begeleider heeft afgerond.

Lokatie en Start

De lokatie wordt vastgesteld op basis van de woonplaats van de deelnemers. Er zijn mogelijkheden in Groningen, Amersfoort en Den Haag. De opleiding start in januari en/of september.

Meer informatie aanvragen? Klik hier

Inhoud

  • zelfportret en leerplan opstellen
  • cursus ontwerpen en geven
  • artikel schrijven
  • inleiding verzorgen
  • literatuur en theorie
  • ontwikkeling eigen stijl

 

Opbouw

  • 9 Groepsbijeenkomsten
  • 2 Individuele afspraken
  • tijdsinvestering plm 20 – 25 uur per maand

 

Werkwijze

Dit leerjaar is een soort leerwerkplaats. Werkendeweg leer je hoe een cursus te ontwikkelen, te geven en te evalueren. De nadruk ligt sterk op het ontwikkelen of vinden van een eigen stijl. Professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand tijdens deze opleiding.

Wat oud-deelnemers over de opleiding zeggen

“Jouw kracht in dit traject is voor mij je rustige, stevige, en gelukkig ook kritische houding en de manier waarop je me aan het denken zette. Je hebt de gave mensen aan het leren en reflecteren te zetten.“

“Dank voor je deskundige en warme begeleiding tijdens de trainersopleiding. Ik waardeer jouw stempel en je natuurlijke manier van zijn. Deskundig en betrokken en zo treffend tot the point.”

“Bedankt voor een zo leerzaam en inspirerend jaar. Ik heb soms geworsteld en soms genoten en jou gedurende die ontdekkingsreis altijd dichtbij geweten. Daarvoor – en nog veel meer – ben ik je dankbaar.”

“Dank je voor je zeer oplettende en zorgvuldige aanwezigheid de afgelopen jaren. Vanaf cursus 2 was jij er om de bedding te scheppen voor mijn groei, het ontluikende zelfvertrouwen en de vreugdevolle Living Forward.”