Leerwerkplaats Focustrainer

Er is niets waar je zoveel van leert als van zelf les geven. Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik was voor de eerste keer dat ik een focuscursus ging geven. ‘Zou ik wel genoeg weten?’ ‘Wat als ik een vraag niet zou kunnen beantwoorden?’ Maar wat er gebeurde was dat ik juist door de vragen die werden gesteld ging ontdekken hoeveel ik eigenlijk al wist over focussen. Ik leerde meer verwoorden wat ik wist. En daarmee groeide mijn kennis nog meer.

In de leerwerkplaats leer je hoe je focusing kunt overbrengen in een groepssituatie, je leert focusing te integreren in je manier van lesgeven; hoe je de focushouding kunt toepassen in de communicatie;  te laten zien én ervaren hoe focusing en veiligheid met elkaar te maken hebben; hoe focusing kan helpen ieder tot zijn of haar recht te laten komen en nog veel meer. 

De leerwerkplaats staat open voor iedereen die een begeleidersopleiding heeft afgerond of deelgenomen aan de Specialisatie Focusing in Therapie. Het is mogelijk om binnen de leerwerkplaats het programma tot officieel erkend Focusing Trainer TIFI te volgen, maar het is ook mogelijk een eigen invulling aan de leerwerkplaats te geven. Je maakt dan je eigen programma met eigen doelstellingen.

Lokatie en Start

De leerwerkplaats wordt in 2023 gegeven door Aaffien de Vries en Adam de Jong en vindt plaats in Utrecht.

Meer informatie aanvragen? Klik hier

Inhoud

  • zelfportret en leerplan opstellen
  • cursus of workshop ontwerpen en geven
  • artikel schrijven
  • inleiding verzorgen
  • literatuur en theorie
  • ontwikkeling eigen stijl

 

Opbouw

  • 8 Groepsbijeenkomsten
  • 2 Individuele afspraken
  • tijdsinvestering plm 20 uur per maand

 

Werkwijze

Dit leerjaar is een soort leerwerkplaats. Werkendeweg leer je hoe een cursus te ontwikkelen, te geven en te evalueren. De nadruk ligt sterk op het ontwikkelen of vinden van een eigen stijl. Professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand tijdens deze opleiding. Voor deelnemers die trainer TIFI willen worden met een certificaat van Het Interantional Focusing Institute gelden een aantal vaste onderdelen. Daarnaast en voor de overige deelnemers is er veel ruimte om een eigen programma samen te stellen. 

Wat oud-deelnemers over de opleiding zeggen

“Jouw kracht in dit traject is voor mij je rustige, stevige, en gelukkig ook kritische houding en de manier waarop je me aan het denken zette. Je hebt de gave mensen aan het leren en reflecteren te zetten.“

“Dank voor je deskundige en warme begeleiding tijdens de trainersopleiding. Ik waardeer jouw stempel en je natuurlijke manier van zijn. Deskundig en betrokken en zo treffend tot the point.”

“Bedankt voor een zo leerzaam en inspirerend jaar. Ik heb soms geworsteld en soms genoten en jou gedurende die ontdekkingsreis altijd dichtbij geweten. Daarvoor – en nog veel meer – ben ik je dankbaar.”

“Dank je voor je zeer oplettende en zorgvuldige aanwezigheid de afgelopen jaren. Vanaf cursus 2 was jij er om de bedding te scheppen voor mijn groei, het ontluikende zelfvertrouwen en de vreugdevolle Living Forward.”