Tweedaagse training voor psychologen en psychotherapeuten

Inhoud

Op dag 1 wordt stil gestaan bij de achtergronden en filosofische uitgangspunten van Focusing. Verschillende basisbegrippen en de stappen van een focusproces komen aan bod. Er wordt uitgebreid geoefend in zelf focussen en luisterend aanwezig zijn bij een focusproces.
Op de tweede dag wordt er verder geoefend en is er aandacht voor de specifieke manier van luisteren en voor blokkades die tijdens een focusproces kunnen optreden. Daarnaast wordt er tijd besteed aan het inweven van focus-elementen in het contact met cliënten. Er is tevens gelegenheid eigen casuïstiek in te brengen.

Brochure aanvragen? klik hier

Accreditatie

NIP LWP: 12 pnt  // NIP A&O: 12 pnt  //  VPeP: 4 pnt  //

Klik op Agenda voor data en locaties.

Klik op Contact voor het aanvragen van een folder of om een afspraak te maken.

Deelname

Kosten: € 450,- euro inclusief lunch en syllabus.
Deelnemers: Min 4, max 10 deelnemers
Locaties:  Hotel Bergse Bossen, Driebergen   //   Hotel Bitter en Zoet, Veenhuizen (Dr)
Informatie en aanmelding:
aaffien@focuscentrumadv.nl of tel 0592 612613

Annuleringsregeling

Waardering van de training

“Ik heb de tweedaagse introductiecursus focusing bij Aaffien de Vries gevolgd ter opfrissing van mijn verbleekte focusing-ervaring. Het was een zeer prettige en leerzame ervaring. Aaffien weet echt waarover ze het heeft, ik kan haar van harte aanbevelen!”

Meindert Gijzen

Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut

Na de tweedaagse basistraining focussen onder leiding van Aaffien ging ik energiek en geïnspireerd naar huis. En enigszins verbaasd. Het focussen bestaat al jarenlang, hoe kan het dat ik nog nooit een dergelijke training had gedaan dan wel had hoeven doen als onderdeel van mijn opleiding?
De heldere uitgangspunten en zachtmoedige aard van het focussen kwamen tot leven in de groepstraining en ik raad al mijn collega’s aan om de training ook te gaan volgen!

Gerda Hartveld

GZ-psycholoog en systeemtherapeut

Focusing heb ik ervaren als de olie die vastgeroeste, oude bekende, zich herhalende patronen weer in beweging brengt en helpt om het leven weer te laten stromen. Een intrigerende ontdekkingsreis die voortvloeit uit eigen lichaam, geest, ziel. De cursus bij Aaffien heb ik als zeer inspirerend en vernieuwend ervaren en smaakt naar meer.

Nellie Stiny

Psycholoog, Mindbloom

De aankondiging van de training wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik ben altijd al op zoek naar bruikbare manieren om het gevoel te integreren in “praatbehandelingen”. Focussen was ongeveer 20 jaar geleden ook al eens onder mijn aandacht geweest en nu was her er weer. Des te meer reden om er echt iets mee te doen.

De training is een mooie afwisseling van zelf aan den lijve ervaren wat focussen nu eigenlijk is, een theoretische uitleg en verdieping en praktische oefeningen.

De trainer Aaffien de Vries geeft de training vol overgave. Ze weet op haar zeer eigen manier elke cursist de volle aandacht te geven. Mede door haar prettige stem weet ze een veilige en stimulerende werksfeer te creëren.

In de praktijk merk ik, dat focussen cliënten op een vrij eenvoudige manier helpt bij hun gevoel te komen. Dit kan het therapieproces versnellen, omdat er inzicht ontstaat in “waar het echt over gaat”.

Het mooie is ook, dat je zowel als therapeut en als cliënt deze methode kunt gebruiken.”

“De tweedaagse cursus ‘Introductie Focusing’ van Aaffien leverde mij een zeer goed afgepast aanbod op. Wat ik ervan mee heb gekregen heeft me voldoende vertrouwen gegeven er met mezelf én met cliënten mee aan de slag te gaan”.

“Ik heb bij Aaffien de tweedaagse basiscursus Focusing gevolgd. Aaffien is een prettige trainer die respectvol cursisten begeleidt/ opleidt. Naast theoretische kennis geeft ze veel praktische handvatten die in mijn praktijk ook goed bruikbaar zijn! Het waren twee inspirerende dagen.”

“We hadden er in de opleiding al even aan geroken en na de training heb ik gemerkt dat focussen een heel krachtig instrument is om op een diep gevoelsniveau met cliënten te werken. De kracht ervan is dat cliënten echt de wijsheid in zichzelf ontdekken en ik heb bij een aantal cliënten al grote stappen kunnen maken die zonder focussen niet zo snel gemaakt zouden zijn. Dus van harte aanbevolen!”

De gemiddelde score voor deze bijscholing is een 8,8. In de evaluatie zijn (naast de locatie en catering) de volgende elementen opgenomen: uitleg, werkvormen, begeleiding, ruimte voor eigen inbreng en toepasbaarheid in de praktijk.