Workshop Blokkades

Je hebt een verlangen, je wilt je vrijer voelen, je huis opruimen, schrijven, een andere baan zoeken, vrijuit spreken maar het lijkt wel of er iets vóór zit. Het lukt gewoon niet. Je hebt een blokkade. En daar wil je vanaf. Maar het lijkt wel of de blokkade sterker wordt naarmate jij harder werkt om er vanaf te komen. En dat klopt. Dat komt omdat die blokkade een belangrijke reden heeft om daar te zijn. Althans, vanuit zijn gezichtspunt. En hij geeft echt niet zomaar op!

Vaak is er ook nog een interne criticus aan het werk die je fijntjes (of minder fijntjes) laat weten dat je maar een zwakkeling bent dat je alsmaar niet doet wat je eigenlijk wilt. En zo kan het een behoorlijk ingewikkelde kluwen worden. Een kluwen die veel energie slurpt en waar je moeilijk uit komt.

Voor data zie Agenda Workshops

In dit weekend ontwarren we de knoop en leer je focussende aandacht te hebben voor alle partijen. In een veilige sfeer mogen ze allemaal hun woordje doen, met jou als focussende luisteraar. Je leert verkennen en erkennen in plaats van vechten en opgeven. Wanhoop maakt plaats voor hoop.

Je zult op een gegeven moment merken dat het woord blokkade niet meer past. Je gaat je anders tot dat wat je tegenhoudt verhouden. Je gaat ontdekken dat dit wat je tegen houdt eigenlijk iets goeds voor je wil.

Je gaat ontdekken dat wanneer jij stopt met je tegen deze ‘blokkade’ te verzetten maar bereid bent het verhaal dat er achter zit te horen, te ontvangen en te doorvoelen, dat er dan iets gebeurt. Iets wezenlijks. Het verandert, van binnenuit, het is voelbaar en het gebeurt zonder dat jij er iets aan hoeft te doen.

Je gaat je vrijer voelen, er komt meer rust én meer levenslust. Dat waar je naar verlangt blijkt tóch binnen handbereik te komen.

Wat deelnemers over de workshop zeggen

“Ik heb mij opgegeven omdat ik alsmaar geen besluit kon nemen over een onbevredigende werksituatie. Na dit weekend kon ik een belangrijke stap zetten. Een ander effect is dat mijn energieniveau gestegen is. Dat is al vele jaren een groot probleem voor mij en het is heel fijn dat ik nu minder energie verlies. Het is veel stiller in mij. Het is heel fijn en ook wennen dat mijn criticus zich nu zo beperkt meldt. het voelt meer als een innerlijke rust, een soort vrede die ik op een weer dieper niveau met mijzelf heb kunnen sluiten.”

“In de verwonderstand na een hart- en zielsverwarmende workshop over de blokkades. Ontdekken dat er maar een sprankeltje van m’n levenslust nodig is om iets te durven doorvoelen van datgene wat ik als levenslast ervaar. Dit, om me vervolgens te verbazen dat in deze levenslast diezelfde levenslust te vinden én te gebruiken is om nog meer te groeien en bloeien in levenslust!

Het besef dat juist hetgeen wat ik als blokkade zag, ik nu kan voelen en me m’n huidige leven als vrijer doet ervaren. Dit laat me, eerlijk gezegd, wel een soort van stijl achterover vallen. Wat een weekend… inspirerend en natuurlijk ook hartstikke spannend. Het voelt bevrijdend; ik voel me opgelucht, zachter… én het smaakt naar meer!”

Jansje Koren

Holos massagetherapeut i/o

“Deze twee dagen focussen hebben mij weer een stuk meer verdieping gebracht, maar ook een verschuiving, waardoor ik merk dat “iets vastgeroest” in mij meer ruimte krijgt, beweeglijk is geworden, losser is geworden. Ik voel intuitief dat dit iets raakt wat heel belangrijk is; soms kun je (nog) niet onder woorden brengen hoe precies. Maar ik “weet” dat dat wat losser is geworden, mij dichter bij mezelf brengt. Dat geeft een rijk gevoel en ook vertrouwen en ik word er blij van.”

 

„Ik werd op deze workshop geattendeerd door een vakgenote. Zij garandeerde mij dat Aaffien de Vries kwaliteit zou bieden en dat bleek ook zo te zijn. Het onderwerp blokkades sprak me erg aan, want dit is iets dat bij ieder mens een rol speelt. Ik heb meer zicht gekregen op hoe binnen het focussen hier rond wordt gewerkt. Ik heb het gevoel nu handreikingen te hebben waar ik zelf weer verder mee kan gaan”