Individuele begeleiding

Je zit in een fase dat je het even niet alleen kunt en hulp of ondersteuning nodig hebt. Misschien gaat het over de hele linie niet zo goed of het gaat over één aspect van je leven.

Je bent welkom bij mij voor individuele focusingsessies. Je kunt een serie sessies doen, zoveel als jij nodig hebt, maar je kunt ook één keer komen. Onder mijn begeleiding maak je contact met hoe het rond een bepaalde situatie aanvoelt in je lijf.

In een ontvankelijke en benieuwde houding zal zich langzaam maar zeker een volgende stap ontvouwen. Vaak gaat dat allemaal niet vanzelf, anders had je het immers zelf al lang ‘opgelost’. Daarom doen we het samen.

 

Sommige mensen komen omdat ze een ontevreden gevoel hebben rond hun leven en/of werk. Ze komen niet goed uit de verf, ze twijfelen aan alles of ervaren een blokkade.  Anderen lijden aan een (onverwerkt) verlies, gaan gebukt onder angstklachten. Ook ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen zijn een aanleiding om een afspraak te maken.

 

 

Een sessie voor particulieren kost € 95 per uur.

Een sessie voor professionals en via de werkgever € 125 per uur.

Wat cliënten over de focusing begeleiding zeggen

“Onzekerheid en faalangst, daar heb ik al heel lang last van. Bij Aaffien heb ik een tiental individuele focusingessies gedaan. Steeds weer kom ik op een zachte manier in contact met het ‘weggestopte’ in mezelf, geef het aandacht. Daardoor wordt het lichter, en langzaamaan durf ik mezelf te laten zien; dit ben ik.
Vlak voor een belangrijk gesprek over mijn werk, hebben we een sessie gedaan over mijn onzekerheid daarover. Mijn nervositeit verdween geheel, de volgende dag ging ik vol zelfvertrouwen en open naar het gesprek, wat een verandering! Vanaf het begin had ik vertrouwen in Aaffien. Ze is uitermate kundig, zonder oordeel, warm en geduldig. Erg blij mee.”
Nynke, 54 jaar

“Focussen bij Aaffien in individuele sessies ondersteunt mij in mijn helingsproces. Alle delen in mijzelf, ook de delen die ik wegstop of wegwens, mogen in beeld komen, en zo word ik steeds meer één geheel. In de loop van het jaar kwam ik ook delen tegen die zo bang of pijnlijk of groot waren, dat ik het eigenlijk te moeilijk vond om erbij aanwezig te zijn. Daardoor heeft focussen me er ook bewust van gemaakt dat ik therapie nodig had. Omdat ik al eens psychotherapie had gedaan, heb ik nu voor een lichaamsgerichte therapie gekozen en dat is echt heel leerzaam en waardevol. Focussen is daarbij zo’n fijne basis is om op voort te borduren. Mijn proces gaat niet in een rechte lijn omhoog, of in tien duidelijke stappen, of met kant-en-klare antwoorden. Heel vaak is het onduidelijk en rommelig en is er veel tijd en geduld nodig. Of we nou willen of niet: we kunnen het allemaal wel proberen te begrijpen met ons verstand, maar wanneer we het voelen in en met ons lichaam, dan pas zijn we echt aan het verwerken, en komen we dus pas echt in contact met het leven zoals dat voor ons bedoeld is!”
Angela