Meer rust én meer levenslust

Zoek je verandering in je leven, meer levenslust? Wil je nu eindelijk wel eens van die blokkade af, niet meer geplaagd worden door oude pijnen? Lijkt het je heerlijk om niet meer zo te twijfelen? Blijf je je maar afvragen wat je wilt en wie je bent? Wil je meer contact met je gevoel, beter omgaan met kritiek? Je eigen kracht leren kennen?

Zoals jouw lichaam weet hoe het een wond moet genezen zo weet jouw lichaam ook hoe het verder, béter kan in jouw leven. Er is een impliciet weten wat de volgende stap kan zijn. De kracht daarvan kun je gebruiken. Ben je ontevreden? Dat is een prachtige ingang. Je lichaam weet wat er moet gebeuren om het spoor terug te vinden. Er is daar een soort “impliciet weten”. Dat weten zit onder het niveau van eten en drinken. Ook nog onder het niveau van de emoties. Het is een complex weten dat verder reikt dan je gedachten en je gevoelens. Focussen is contact maken met dit niveau van impliciet weten.

Iedereen kan focussen leren. Sommige mensen doen het al van nature maar de meesten van ons hebben het afgeleerd. We hebben voorrang gegeven aan het rationele denken. Dat rationeel denken is niet fout – het is alleen maar zo beperkt, er kan veel meer!

Focusing
Een vaardigheid die iedereen kan leren en die je heel direct brengt bij wie je bent en wat je wilt.

Focusing
Is toepasbaar op alle terreinen van leven én werk.

Focusing
Brengt je in contact met dat in jou dat wil leven en dat weet hoe dat kan, ten volle léven.

Aanbod

Individuele begeleiding

Je zit in een fase dat je het even niet alleen kunt en hulp of ondersteuning nodig hebt. Misschien gaat het over de hele linie niet zo goed of het gaat over één aspect van je leven. Je bent welkom voor individuele begeleiding >> Lees verder

Cursus

Wie focussen wil leren zal het moeten doen. Ook wie focussen wil gebruiken in zijn of haar werk begint met zelf leren focussen. In cursus 1 tot en met 4 leer je alle stappen van het focussen. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. >> Lees verder

Workshops

Wie eenmaal de basiscursus heeft gedaan kan deelnemen aan alle Focusing workshops, bij Focuscentrum Aaffien de Vries of elders. Er zijn workshop op het gebied van omgaan met innerlijke criticus en kind van binnen, blokkades en verslavingen, dromen, Thinking at the Edge en andere.
>> Lees verder

Opleiding tot focusbegeleider

Wie na cursus 1 t/m 4 de smaak te pakken heeft en verder wil, kan de opleiding tot focusbegeleider volgen.
Een focusbegeleider heeft de kennis en vaardigheden om iemand, die nog onbekend is met het focussen, het focussen aan te leren en te begeleiden in zijn of haar proces, ook in een niet-therapeutische setting.
>> Lees verder

Opleiding tot focustrainer

Als je eenmaal focusbegeleider bent is het mogelijk ook de opleiding tot focustrainer te volgen. Een focustrainer is toegerust om focussen over te dragen aan groepen en/of een groep op een focussende manier te begeleiden. >> Lees verder

Innerlijke rust, wat verlang ik daarnaar. Te veel twijfels staan dat in de weg. Enkele jaren geleden heb ik een persoonlijke focussessie bij Aaffien gedaan toen de urgentie groot was. Dat was mijn eerste ervaring met focussen en het hielp. Ik kreeg meer helderheid in de onrust en ik voelde me lichter. Ik wilde dat gevoel weer steviger krijgen. Daarom de 3-daagse basiscursus focussen gevolgd. Spannend of het me zal brengen wat ik hoop, me minder onzeker voelen, vooral in contact met degenen die me het meest nabij zijn.

Wat een mooie manier om je eigen zoektocht te volgen. Wat is er in deze 3 dagen veel gebeurd. Ik kon van tevoren niet vermoeden of bedenken wat er zou gaan gebeuren. Theorie van het focussen werd afgewisseld met focussessies. Ik heb geleerd te vertrouwen op m’n gevoel. Door de betrokken begeleiding van Aaffien voelde ik me veilig en kon ik me overgeven aan het proces. Dit resulteerde in inzichten die ik diepgaand kon ervaren. Het “weten met m’n hoofd” werd een “weten met m’n wezen”. Het afwisselende programma, de heerlijke lunches, fijne mede-cursisten en bovenal de warme persoonlijkheid van Aaffien maakten deze 3 daagse onvergetelijk. Hier kan ik mee verder.

Bedankt Aaffien.

Anja van Zanten