Het verhaal van Antoinette

“Mijn naam is Antoinette en ik ben 55 jaar. Ongeveer een half jaar geleden werd ik door mijn psychologe, waar ik een aantal gesprekken mee had gehad, op het spoor gezet van focussen: “misschien is dat wel iets voor jou”. Zo kwam ik in contact met Aaffien. Na een kennismakingsgesprek waarin ik een beeld kreeg van hoe focussen werkt en wat het voor je kan doen, en waarin ik iets over mezelf vertelde en over de dingen waar ik tegen aan liep, besloot ik om bij Aaffien te starten met een cursus.

In het begin was het even wennen maar weldra voelde ik me op mijn gemak. Het verwonderde me hoe een fijn instrument focussen eigenlijk is om meer in contact te komen met innerlijke gevoelens die in mijn dagelijkse leven meestal onder de oppervlakte bleven. Gelukkig ben ik gezegend met een goed gevoel voor humor, maar ook voelde ik me vaak somber, en had ik gevoelens van leegte en eenzaamheid.

Meer mezelf zijn, dat geeft me een heel goed gevoel!

Tijdens het focussen kwamen er op een plezante manier gevoelens naar voren die zich graag wilden laten horen. Door die te begroeten, en er op en zachte en respectvolle manier aandacht aan te besteden, waarin Aaffien mij begeleidde, kwamen er niet alleen inzichten, maar voelde ik in mijn lichaam ook ruimte en ontspanning ontstaan op plekken die eerder wat pijnlijk, of samengeknepen aanvoelden. Bijvoorbeeld rond mijn maag, buik of hart. Eindelijk konden deze plekjes hun verhaal vertellen en was ik erbij om het te horen.

 

Na een lange werkdag op kantoor was ik vaak moe als ik naar de cursus reed, maar op de terugweg naar huis was ik deze moeheid kwijt en voelde ik een andere energie en verbondenheid met mezelf. Gaandeweg merkte ik dat ik niet zoveel last meer had van sombere buien en me meer gevuld ging voelen. Omdat ik meer contact had met mijn gevoelens kon ik beter praten met mijn partner in plaats van mezelf terug te trekken. Wat ik graag wilde, meer in mijn eigen kracht staan, ervaar ik nu veel meer, of het nu thuis is, of op mijn werk. Meer mezelf zijn, dat geeft me een heel goed gevoel.”