Overzicht workshops

Worden wie je bent

De workshops zijn bedoeld zowel voor particulieren als voor professionals. Je doet een workshop in principe voor je jezelf. Maar je vindt er ook handreikingen en inspiratie voor het werken met je cliënten.

Innerlijke Criticus en Kind van Binnen

Een innerlijke criticus houdt ons af van wie we kunnen zijn. Het houdt ons af van contact met onze emoties en van wat we willen doen of denken. Kortom het zijn onze innerlijke kritische stemmen die ons kleiner houden dan we in werkelijkheid zijn.
>> Lees verder

Dromen

Een droom zegt iets over je leven en heeft een groeistap in zich. Alsof het verhaal van je droom een geheime code bewaart. Al focussend kun je deze code vinden en dus ook de groeistap. De betekenissen van wat gebeurt in jouw droom is uniek en alleen voor jou van betekenis.
>> Lees verder

Verlangen en blokkades

Je wilt graag iets doen maar het lukt niet. Je hebt een blokkade, je doet iets niet terwijl je het wel graag zou willen doen. Dat levert strijd op, een innerlijke strijd. Het verlangen – dat wat wil-  en de blokkade – dat wat niet wil – hebben elkaar in een houdgreep.
>> Lees verder

Bio-Spiritualiteit

Genade ervaren maakt ons heel en brengt ons in contact met de bron die weet hoe te leven in harmonie met onszelf en de wereld. Genade is een spirituele ervaring, een ervaring van de ziel. Bio-Spiritualiteit is een interculturele en interreligieuze benadering van spiritualiteit. Met een nadrukkelijke rol voor het lichaam.
>> Lees verder

 

 

 

Dwingende patronen

Ken je dat? Weer te laat, te veel, te lang ……. TV gekeken, gesurft op internet, koekjes gegeten, gerookt, ja gezegd terwijl je nee bedoelde of iets anders gedaan wat je eigenlijk niet wilt. Zo gaat het nou altijd, je neemt je voor om nu écht niet meer ………. en tóch doe je het weer.
>> Lees verder

Denken met je lijf

Denken met je lijf. Een denkproces wordt veel vruchtbaarder als je je lijf erbij betrekt. Je weet meer dan je denkt dat je weet. TAE is het proces van woorden vinden voor een idee, een overtuiging, een wens, iets dat je nog niet goed in woorden kunt vatten.
>> Lees verder

Interactive focusing

Focussen is niet allen te gebruiken voor eigen ontwikkeling maar ook in relaties. Bijvoorbeeld als er een conflict speelt of als je samen wilt werken aan een thema. Het gaat er bij interactief focussen om dat je elkaar niet alleen hoort maar ook echt, van binnenuit, begrijpt.
>> Lees verder

Het leven vieren

De meesten van ons hebben meer de neiging te kijken naar wat niet goed gaat in ons leven dan naar wat wel goed gaat. Niet altijd omdat het in de weg zit maar soms ook als gewoonte. Meer aandacht voor de positieve kanten leidt tot meer energie en plezier.
>> Lees verder